-20 och småpyssel

Det är kallt i detta land. Kallt men vackert som ett sagolandskap. Som att komma rätt in i bröderna Grimms värld och allt som saknas är att trolen ska titta fram bakom de snöklädda stenarna. Och huset mitt luktar fjällstuga och mitt rum är nästan iordning och börjar kännas bebott och få gnaksa mycket Emmie över sig.

Bara två saker som är jobbigt. Min handled. Den har svullnat upp och går i princip inte att använda. SKitskitskit! Min förhoppning är att den ska vänja sig vid kylan snart och då ni :)

Nu ska jag se vad mamma gör och om det är dags att gå ner till byn för att äta lite, sen blir det blir en kväll i Hemsedal med skidskole folk. Lovely!

Dags för flytt x2

Glömde ju nästan bort att säga att förutom min fysiska flytt kommer jag även flytta över mycket av mitt bloggande hit. Vet att namnet inte stämmer, men kände för att behålla samma bloggadress som under Frankriketiden, så då får det bli som det bli.

kika in där med! ÄVen älskade Rania som håller på och ändrar designen på båda bloggarna. Thanks love!

Norgepaus

Yes så blev det visst, har varit tyst här i över en vecka och anledningen heter förberedelser och avsked. Studsat runt som en tossa, fixat det sista, vändit och vridit på mina allra sista slantar, ätit fin men sen trerätters, sett på "Skönheten & Odjuret" Ätit avskedstacos, äntligen sett "Hair" med grabbarna, köpt skidjacka med mamma, spelat innebandy, myst, jobbat, packat, gått sista Brämhultspromenaden, lämnat Zaratea hos kattvakt, myst, umgåtts, fått med mig Rania gamla telefon (tack vännen!) och nu är jag framme.

Framme är Hemsedal och det är här jag ska spendera min tid ett tag framöver nu. I de norska fjällen. På måndag börjar skidlärarutbildningen och imorrn ska jag få liftkort, skidor, snabb genomgång var jag kommer kunna ha mina skidor, pjäxor, samt jobbkläder och sen ska jag och mamma bege oss upp i backarna! Ska bli så sjukt härligt att få åka skidor igen!!

Och det kan behövas lite skidåkning efter en hel och lång dag i bilen. Men vi var ändå framme relativt tidigt, strax efter 16, och då började vi strax efter 08. Färden började i snöstorm och frågor kring hur många köer vi skulle fastna i och hur stort kaoset skulle vara till att övergå i strålande sol och helt snöfritt. När vi närma oss Oslo kom dock snön tillbaka, men enbart runtomkring oss och utan att solen försvann. Och nu sitter jag så här, med ett berg av väskor och kläder, i det som kommer vara mitt rum ett tag framöver, i det som numera är mitt hus. Och det är fräscht, riktigt fräscht! Fast finns bra mycket man kan önska sig i rummen, exempelvis förvaringsutrymmen, så sitter nu här och försöker ftrixa och fixa. Ska bli så koseligt i mitt rum!

Så nu ska jag återgå till uppackandet och får vi se vad som händer.
Cherioos!

Guesthouse Paradiso

Igår såg jag på en av de sjukaste, roligaste, äckligaste, stördaste och vidrigaste filmer jag sett. Med en humor som kräver sitt humör. Men har man humöret innan filmen, då kan det bara bli rätt! Vad som krävs är ett flum som inte är av denna värld, eller en övertrötthet och lite öl om man så vill, villket var mitt fall. Och så bra den blev då! Verkligen helt ofattatbart rolig och sjuk! Så bra flumfilm så det finns inte! Men kräver ett bra sällskap, och det hade jag utan tvekan! Så rekommenderar starkt filmen, dock inte om man inte är övertrött eller flummig. För den kräver en ofattbar lätthet, men då regerar den totalt!


Abstinens!

Så nu har jag snabbt tagit mig en 5minutare och skyndat till City och sitter så åter och ska jobba lite till. Anledningen till mitt uppbrott var brist på tuggummin, allt som återstod var tomma paket.. Men nu är ordningen räddad och jag kan åter fokusera på att förbereda det allra sista inför kvällen.

Cherioos!



Design by Rania Rönntoft